TK Mursko Središće
Teniski klub
Mursko Središće
since 1979

O klubu

Osnivanje TK Mursko Središće

Pune četiri godine prije nego li će 1979. g. doći do službenog osnivanja kluba u Murskom Središću, istinski teniski zanesenjaci osnivaju Klub prijatelja tenisa. Ne mareći za grbe i grabe na travnjaku Šuderke, Kelner Ana i Zlatko, Varšić Lidija i Đuro, Soldat Jadranka i Željko, a poslije njih vrlo brzo i mnogi drugi postaju žrtve “bijele hipnoze” koja ih krajnje aktivno drži do današnjih dana. O značaju te “bijele novine” u našem kraju iz tiska 1979. g. prenosimo:

Mursko Središće, malo mjesto kraj rijeke Mure u Međimurju, na granici SR Slovenije i SR Hrvatske, dobilo je 6. listopada (oktobra) ove godine svoj teniski klub “Mursko Središće”.
Očekuje se da će klubu pristupiti oko 50 članova.

Prijašnjih godina u mjestu je postojao Klub prijatelja tenisa što ga je osnovao i vodio Željko Soldat, jedan od najboljih igrača u Središću. Taj je klub održao i nekoliko turnira.

Predsjednik novoosnovanog kluba Mirko Pahor nam je rekao:

Za tenis u mjestu i okolici vlada sve veće zanimanje, pa smo početkom rujna (septembra) organizirali turnir na kojem je nastupilo 20 igrača, a prikazane igre bile su dobre. Svi sudionici natjecanja dobili su plakete.
Imamo samo jedno igralište, no vjerujem da ćemo sagraditi još dva. Pokrenuta je, naime, akcija za njihovu gradnju, pa se nadamo da će nam pomoći i društveno-političke organizacije. Članovi kluba dobrovoljno će raditi, kako bi igrališta bila što prije dovršena, jer članova ima sve više.

Poželimo tim vrijednim teniskim entuzijastima da im se planovi ostvare. Bit će to korisno i njima i budućim tenisačima Murskog Središća.

Ivan Bobičanec

TK Mursko Središće

Ukratko o klubu

Klub svake godine organizira nekoliko internih turnira za članove kluba te Murski kup - zajednički turnir sa članovima TK Sv. Martin na Muri. Za najmlađe klub svake godine organizira tenis školu. Stariji članovi kluba (35+ god.) svake godine igraju Veteransku ligu Međimurja.

Saznajte više

Tvrtke koje nas podržavaju

Sponzori